Have

Taks

Takshækken er en klassiker i haven. Fordelene ved takshæk er, at de bevarer deres friske grønne farve året rundt, og at de kan holde til vinterkulden. Grenene ligger tæt sammen, hvilket gør denne hæktype til et godt havehegn.

To typer takshække

Der findes mange forskellige taksarter, men de mest kendte er Taxus Baccata og Taxus Media Hicksii. Førstnævnte er en hjemmehørende europæisk art, Hicksii er en krydsning mellem den europæiske taks og den japanske Taxus Cuspidata.

Sidstnævnte vokser mindre kraftigt end andre takssorter og har en smuk søjlevækst. Begge typer er meget velegnede til at skabe tætte hække i op til 4 meters højde.

Når du køber taksplanter, kan der være nogle mindre forskelle i udseende med Baccataen. Dette skyldes, at det normalt involverer frøplanter. Dette er normalt mindre tilfældet med Hicksii, fordi de er stiklinger.

Hvornår skal man plante taks?

Den bedste periode at plante en taks er om efteråret, men om foråret (marts/april) er det også muligt. Sørg for, at frostperioden er overstået i foråret. Om efteråret bør du på grund af frost bestemt ikke plante senere end midten af ​​oktober. Hvis du vil plante en takshæk, skal du bruge cirka tre til fire planter pr. løbende meter.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.